Wellbeing w organizacji

Poznaj III FILARY, które zapewnią
dobre samopoczucie Twoim pracownikom

OSOBISTY FOOD CODE

Ułóż jadłospis – dostosuj odżywianie do warunków i charakteru pracy.

AKTYWNOŚĆ FIZYCZNA

Poznaj aktywność fizyczną – kompensującą przeciążenia zawodowe.

ZDROWE NAWYKI

Ćwicz zdrowe nawyki, dbaj
o zdrowy styl życia.

Jakie wyzwania stawia przed Tobą, Twoja praca?

wellbeing w organizacji 3
 POZYCJA SIEDZĄCA

Przebywanie w pozycji siedzącej,
wiele godzin dziennie.

hourglass-time-hours-sand-39396
BRAK CZASU

Okresy intensywnej pracy, kiedy
projekt goni projekt.

pexels-photo-804130
CZĘSTE PODRÓŻE

Posiłki spożywane poza domem, w samochodzie, na mieście.

pexels-photo-585419
PRACA FIZYCZNA

Duży wydatek energetyczny, praca
na nogach, w ruchu.

pexels-photo-257736
WYSOKA KONCENTRACJA

Dokładność wykonania czynności, skupienie uwagi.

pexels-photo-90333
DUŻE NAPIĘCIE

Szybkość podejmowania decyzji, odporność na stres.

wellbeing w organizacji 5
RÓŻNE GODZINY PRACY

Praca zmianowa, rożne godziny
przerw śniadaniowych.

pexels-photo-730807
KREATYWNOŚĆ

Tworzenie nowych rozwiązań,
ciekawe pomysły.

Jak sprostać tym wymaganiom?

I. Dostosuj odżywianie do wymagań zawodowych.

Spożywaj regularne posiłki, korzystaj ze zdrowych produktów, nie nadużywaj kawy, pamiętaj o nawadnianiu organizmu. Jedz warzywa i owoce, komponuj zdrowe posiłki. Ogranicz używki.

II. Wykonuj ćwiczenia, dbaj o kondycję serca.

Spędzaj czasu na świeżym powietrzu, aktywnie wypoczywaj i dbaj o dobry sen. Wykonuj gimnastykę, wzmacniaj i rozciągaj mięśnie. Zapobiegaj przeciążeniom zawodowym.

III. Korzystaj z siły nawyku, podnieś efektywność.

Poznaj zasady budowania trwałych nawyków, sprawdź co przeszkadza w osiągnięciu ostatecznego celu. Bądź wytrwały i konsekwentny.  Zwiększ motywację i zyskaj świadomość zdrowotną.

I. Osobisty Food code

Wellbeing w organizacji, poprzez zdrowe odżywianie dostosowane do charakteru pracy.

W zależności od wyzwań, jakie stawia przed nami praca, potrzebujemy nieco
innych zasad odżywiania. Wpływa na to: intensywność pracy, możliwość
jedzenia posiłków, sytuacje stresowe, wybór szybkich przekąsek.
To także ustalenie zdrowych zasad w firmie, oraz jadłospisów
adekwatnych do różnych sytuacji zawodowych.

Twoje korzyści

WIĘCEJ ENERGII

Zdrowy jadłospis, zwiększy
energię i siłę do pracy.

DOBRE ZDROWIE

Lepsza odporność organizmu,
zapobieganie chorobom.

LEPSZA REGENERACJA

Zdrowe posiłki zapewnią głęboki
sen i lepszy odpoczynek.

II. AKTYWNOŚĆ FIZYCZNA

Wellbeing w organizacji, poprzez ćwiczenia kompensujące przeciążenia zawodowe.

Odpowiednio dobrana aktywność fizyczna pomaga utrzymać organizm w zdrowiu
i dobrej kondycji. Ćwiczenia dopasowujemy tak, by zapobiegały przeciążeniom
zawodowym. Uczymy się korzystać z rożnych form ruchu trening
który daje nam różnorodne korzyści. To też balans,
między życiem zawodowym, a osobistym.

Twoje korzyści

DOBRA KONDYCJA

Więcej energii, zdrowe serce,
lepsza sprawność i witalność.

REDUKCJA STRESU

Endorfiny i serotonina sprawią,
że będziesz szczęśliwy.

ZDROWY KRĘGOSŁUP

Ćwiczenia rozciągną i wzmocnią
Twój kręgosłup.

III. ZDROWE NAWYKI

Wellbeing w organizacji, poprzez budowanie nawyków, które utrzymają zdrowy styl życia.

Aby osiągnąć pełny sukces i cieszyć się z efektów, potrzebne są zdrowe nawyki.
To one kierują naszym zachowaniem tak, abyśmy nie musieli ciągłe
podejmować wielu drobnych decyzji dnia codziennego.
Proces tworzenia nawyków to przemyślany plan
i budowanie motywacji.

Twoje korzyści

LEPSZA ORGANIZACJA

Lepiej zorganizujemy sobie czas w pracy i w domu.

WIĘCEJ CZASU

Nawykowe czynności wykonamy szybciej, bez dyscyplinowania.

ZACHOWANIE RÓWNOWAGI

Większa stabilność emocjonalna, mniej stresów.

Dietetyk Wrocław Renata Zomerska
Call Now Button